Over mijzelf

Jeffrey Kutterink op de GPD-redactie in Den HaagWelkom op de weblog van Jeffrey Kutterink, parlementair verslaggever van de Provinciale Zeeuwse Courant.

Ik ben geboren op 12 augustus 1972 in Dordrecht. Hoewel ik het nog niet besefte, zat het journalistieke vak er op de middelbare school al helemaal in. Ondanks de vele bijdragen aan de schoolkrant, had ik een hele andere interesse en wilde ik die ene studie gaan volgen: sterrenkunde. Helaas liet mijn wiskundeknobbel mij in de steek.

Nog niet helemaal wetende welke kant ik dan op zou moeten, vroeg mijn toenmalig leraar Duits zich af of journalistiek niets voor mij was. Na een bezoek aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg was ik verkocht. Tijdens de studie liep ik stage bij Dagblad De Dordtenaar en de parlementaire redactie van NRC Handelsblad. Ik wist het zeker: journalist wil ik worden.

Als correspondent voor de Dordtenaar reed ik – om eens wat te noemen – regelmatig door regen, wind en sneeuw op mijn fiets van Dordrecht naar Heerjansdam om raads- en commissievergaderingen te verslaan.

Na de Academie voor Journalistiek volgde ik de studie internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam. Die studie heb ik niet afgerond, want ik kreeg een baan aangeboden bij de Dordtenaar. Voor een jaar.  Mooi dacht ik, pak ik daarna mijn studie weer op. Maar in dat jaar kwam er een vacature vrij en stroomde ik in. Als regioverslaggever werkte ik in de regio’s Dordrecht, Zwijndrechtse Waard en Alblasserwaard/Gorinchem. En die studie? Als ik nog eens de tijd vind, pak ik hem graag weer op.

Na een jaar of vijf ben ik in 2000 overgestapt naar de Provinciale Zeeuwse Courant. Als algemeen verslaggever heb ik ruim zeven jaar de Zeeuwse economie gevolgd. Sinds april 2008 ben ik voor de PZC als parlementair verslaggever werkzaam.

Verder ben ik actief als secretaris van de redactieraad. Vanuit dat medezeggenschapsorgaan vertegenwoordig ik samen met een collega de PZC  in het Wegener Waakhondenberaad.