Wie dorst heeft, tapt maar kraanwater

In het nieuwe politieke jaar is er in de hele Tweede Kamer geen fles Spa meer te krijgen. Wie voortaan de dorst met water wil lessen, moet het doen met kraanwater. ‘Kamerbewoners’ kunnen er zelfs een speciaal flesje (met een dop in de vorm van een beker) voor halen.

Op haar laatste dag in de Tweede Kamer kreeg het voormalig CDA-Kamerlid Gerda Verburg het plan er door. Volgens haar is flessenwater 650 keer meer belastend voor het milieu en 235 keer duurder dan kraanwater. Haar motie werd op de laatste dag voor het reces gesteund door de Kamer. Inmiddels is besloten de motie uit te voeren. Bronwater wordt dus verbannen uit de Kamer. Op verschillende plekken in het Kamergebouw komen tappunten voor water met en zonder koolzuur. Ook hebben de zogenoemde ‘Kamerbewoners’ een gratis duurzaam waterflesje gekregen. Als alle watertappunten zijn aangesloten, stoppen restaurants in het Kamergebouw met de verkoop van flesjes mineraalwater.

Voor wie wel eens in de Tweede Kamer is geweest, was het vaak een bron van ergernis. Alleen met kleingeld op zak was een blikje Cola of een Mars uit de automaat te trekken. Niet veel en vriendelijk, zeker niet voor wie een lang debat moest volgen. Dat is nu veranderd. In de hal van het Kamergebouw – op de begane grond – is een vergaderzaal omgebouwd tot koffieshop (officieel: Serviceplein). Bezoekers kunnen er een kof koffie en een broodje kopen. Er liggen kranten, er is draadloos internet beschikbaar en een grote televisie toont iedere maand een ander deel uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Algemeen

Een Reactie op “Wie dorst heeft, tapt maar kraanwater

  1. zo blij met deze ontwikkeling, alleen als publiekelijke personen het goede voorbeeld geven zal de massa overstappen op het gebruik van kraanwater. Initiatieven als de Dopper zijn fantastisch ik heb laatst zo’n schitterende fles gekocht bij http://www.waterflessenwinkel.nl/. Ga zo door Den Haag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s