Wie te kiezen?

Twijfelt u nog op welke partij u gaat stemmen op 2 maart bij de verkiezingen voor Provinciale Staten? Verschillende stemwijzers kunnen u helpen bij uw keuze.

Vanaf vandaag staat de stemwijzer voor de verkiezingen van Provinciale Staten van Zeeland online. Wie de stemwijzer invult krijgt 30 stellingen voorgelegd. Aan het eind van de vragenlijst kan de stemmer aangeven welke onderwerpen voor hem het belangrijkst zijn. De stemwijzer geeft vervolgens aan welke partij het beste bij de kiezer past.

Zeeuwse kiezers kunnen ook terecht op de verkiezingssite van de PZC. Daar worden alle verkiezingsverhalen gebundeld om de verschillen tussen partijen duidelijker te maken.

Zeeland is een van de twee provincies die niet is opgenomen in het Kieskompas: de stemwijzer die vanaf woensdag online komt. Het Kieskompas werkt in tien provincies. Utrecht en Zeeland doen niet mee. Het Kieskompas vergelijkt de standpunten van alle partijen die in de provincie meedoen.

Wie het Kieskompas invult, hoeft niet te reageren op gesloten vragen. Kiezers kunnen per stelling aangeven in hoeverre ze het er mee eens zijn.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Verkiezingen PS en Eerste Kamer 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s