Koppejan: “Het was allemaal niet makkelijk”

Ad Koppejan

Bij het CDA hebben zich achter de schermen ‘niet zulke mooie zaken afgespeeld’. „Dat alles heeft bij velen binnen het CDA veel pijn veroorzaakt. Het was allemaal niet makkelijk.” Het Zeeuwse Kamerlid Ad Koppejan doet vandaag in zijn nieuwsbrief een boekje open over de strijd binnen het CDA.

Koppejan is een van twee ‘dissidenten’ in de CDA-fractie die grote bezwaren heeft tegen de voorgenomen regeringssamenwerking met de PVV. In zijn nieuwsbrief schrijft hij dat hij met „zeer gemengde gevoelens” terugkijkt op de afgelopen weken. 

“Onze zorgen en zwaarwegende bezwaren tegen de gedoogconstructie met de PVV zijn niet weggenomen. Maar we staan open voor voorstellen die deze bezwaren kunnen wegnemen. Ook is afgesproken dat onze bezwaren meegewogen zullen worden bij de beoordeling van het eindresultaat. Wij zullen vervolgens onze persoonlijke politieke eindafweging maken over het onderhandelingsresultaat. We zien een congres graag tegemoet en zullen daar onze inbreng leveren aan de discussie. Natuurlijk zullen de uitkomsten van het congres van grote betekenis zijn bij de eindafweging van de fractie en haar individuele leden.”

„Onze bezwaren tegen de voorgestelde coalitie VVD-CDA met gedoogsteun van de PVV staan nu op de politieke agenda en worden meegewogen bij de beoordeling van het eindresultaat.”

Als VVD, CDA en PVV over het regeer- en gedoogakkoord eens zijn krijgen de CDA-leden de gelegenheid zich hierover uit te spreken. Op het congres, dat naar verwachting op 2 oktober of op 9 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht, zal Koppejan spreken.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s