De hectiek van de campagne

Campagnevoeren is hectiek. Zeker deze keer. Nog tweeënhalve week voor de verkiezingen. Heel kort dag dus. Agenda’s zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vol gepland. Elke verstoring heeft direct gevolgen. Doordat de campagne drie dagen is stilgelegd vanwege de vliegramp in Tripoli, is de agenda danig op zijn kop gezet. Met gevolgen voor de PZC-gesprekken met lijsttrekkers.

De in die dagen geplande debatten en interviews moest worden afgezegd en waar mogelijk verplaatst. Dat gold bijvoorbeeld ook voor het lijsttrekkersdebat van Radio 1. Dat debat werd in de loop van de week verschoven naar vrijdag 21 mei. Aanvankelijk in Den Haag en op een dusdanig tijdstip dat André Rouvoet nog naar de PZC-redactie kon komen. Maar uiteindelijk werd het verplaatst naar Hilversum en het tijdstip vervroegd naar de middag.

Daardoor kan het bezoek van Rouvoet aan de PZC niet doorgaan. Enorm jammer, maar het is de hectiek van campagneweken. Na flink wat heen-en-weer gebel en geregel, spreken mijn collega Ernst Jan Rozendaal en ik Rouvoet volgende week in Den Haag. Aan de opzet verandert niet zoveel, dus we zullen gewoon al onze vragen en de lezersvragen voorleggen, en zowel een verslag maken voor de krant als op internet.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Kamerverkiezingen 2010, Lijsttrekkersdebatten PZC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s