Ouwehand toch op twee voor PvdD

Mede dankzij de druk vanuit de werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren staat Esther Ouwehand toch op de tweede plaats op de PvdD-kandidatenlijst voor de verkiezingen op 9 juni. Marianne Thieme is zondag tijdens het partijcongres in Ede eveneens overtuigend gekozen tot lijsttrekker. 184 leden stemden voor haar plaatsing op de lijst, terwijl 140 leden tegen stemden. Voorzitter Rob Ossewaarde van de werkgroep Zeeland is ‘reuzeblij’.

Thieme en Ouwehand gaan samen campagne voeren, verklaarden ze. Thieme zei het niet als een nederlaag te zien dat een meerderheid van de leden Ouwehand nu toch hoog op de lijst heeft gekregen. „We zijn een democratische partij, de leden hebben een goede uitleg gehad. Het is een goed gebruik dat zo’n discussie op het congres gebeurt, en dat hebben we gedaan.”

Waarom Ouwehand aanvankelijk helemaal niet op de kandidatenlijst voorkwam, wilde Thieme nog steeds niet niet toelichten. Sinds die lijst verscheen, was het onrustig rond de partij maar alle direct betrokkenen weigerden in te gaan op de vraag wat er aan de hand was.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Definitieve kandidatenlijst, Kamerverkiezingen 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s