Zeeuwse kandidaten voor VVD niet hoger op de lijst

De poging van zeven regionale VVD-afdelingen (waaronder Zeeland) om meer kandidaat-Kamerleden van buiten de Randstad hoger op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen te krijgen, is mislukt. De lijst blijft na de ledenraadpleging exact gelijk. De twee Zeeuwse kandidaten blijven op plek 30 en 54 staan.

Dat bevestigt voorzitter Willem Ginjaar van de VVD-afdeling Zeeland. Dat betekent dat de twee Zeeuwse kandidaten – André Bosman uit Middelburg en Henk de Vlaming uit Axel – op de plaatsen 30 en 54 blijven staan.

Twee weken geleden stelden de afdelingen Zeeland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland een nieuwe, gemeenschappelijke lijst op waarbij meer op regionale spreiding werd gelet dan de landelijke kandidatencommissie had gedaan. De afdelingen waren het er niet mee eens dat van de eerste 22 kandidaten op de lijst er achttien zittend Kamerlid zijn. Daardoor waren de vertegenwoordigers uit Drenthe, Flevoland, Friesland en Zeeland pas te vinden op de plaatsen 25 tot en met 30. „Een gemiste kans”, oordeelden de afdelingen. Willem Ginjaar: „So be it. Dit is de democratie in de partij. We moeten nu weer een gesloten front vormen.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Definitieve kandidatenlijst, Kamerverkiezingen 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s