Zeeuwse werkgroep Partij voor de Dieren laakt gedrag Thieme

De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren staakt alle campagne-activiteiten. De Zeeuwse werkgroep heeft er geen goed woord voor over dat Kamerlid Esther Ouwehand niet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen is geplaatst. Bovendien laakt de werkgroep de dubbelfuncties van Thieme. „We willen Esther op twee.”

De werkgroep steunt een amendement dat volgende week op het congres wordt ingebracht om Ouwehand op plek twee te plaatsen. „Zo ga je niet met mensen om”, reageert coördinator Rob Ossewaarde van de afdeling Zeeland van de Partij voor de Dieren. „De werkgroep is hier zeer ongelukkig mee. Esther is een goed Kamerlid, alom gewaardeerd, heeft goede dossierkennis en is in debatten heel sterk.”
Ossewaarde uit ook zware kritiek op de rol van lijsttrekker Marianne Thieme. „Eerder hebben leden er al op aangedrongen om een eind te maken aan de dubbele petten binnen de partij. Thieme is lijsttrekker, voorzitter van het bestuur en zat in de kandidatencommissie. In het begin is dat een handige oplossing voor een kleine partij. Maar als je in de Tweede Kamer zit moet je volwassen worden. Er moet een eind komen aan die dubbele functies.”
Over de wijze waarop Thieme Ouwehand heeft uitgerangeerd laat Ossewaarde zich niet uit. „Daar spreken we intern een hartig woordje over. Maar dat doen we niet via de pers.”
Ossewaarde gaat ervan uit dat het congres ‘Esther op twee zet’. „De dames moeten dan maar een oplossing zoeken voor het persoonlijke conflict. Ik weet niet wat er speelt, maar het partijbelang gaat voorop. Ze zoeken er maar een oplossing voor. We willen Thieme op één en Ouwehand op twee.”

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Kamerverkiezingen 2010

Een Reactie op “Zeeuwse werkgroep Partij voor de Dieren laakt gedrag Thieme

 1. anke

  wat nou, partijbelang , als je stopt met campagne-activiteiten, dit doe je toch nu niet, jullie maken
  zo anti-reclame
  kon je niet iets anders bedenken!!!
  onbegrijpelijk dat je niet eerst de uitleg afwacht en
  dan besluit negatief in het nieuws te komen
  ik wil jullie er ook wel uitstemmen als het zo moet.
  Anke Nijhoff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s