Actie ‘help Slijterijmeisje de Kamer in’

Petra de Boevere uit Breskens is een persoonlijke ‘zet me alsjeblieft op de lijst’-actie begonnen. Ze staat voor de VVD op de groslijst. De scoutingcommissie heeft haar niet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer gezet. De Boevere zet alles op alles en gooit onder andere Twitter in de strijd om zich alsnog in de kijker te spelen.

Leden van de VVD kunnen tot 15 april hun stem laten horen en invloed uitoefenen op wie er een verkiesbare plek krijgt voor de Tweede Kamer. In overleg met het partijbestuur is een concept-kandidatenlijst opgesteld door een scoutingcommissie. Petra de Boevere uit Breskens staat niet op die lijst. Wel staat ze nog op de groslijst, zeg maar de reservebank. De scoutingcommissie vond haar niet goed genoeg voor een mogelijke Kamerzetel.

Het Slijterijmeisje – zoals De Boevere zich op internet noemt – ziet dat anders en is via Twitter en nu ook via de website van de VVD West Zeeuwsch-Vlaanderen een campagne begonnen. Op 19 april zal duidelijk worden of ze voldoende stemmen heeft verzameld om toch op de kandidatenlijst terecht te komen. Als dat lukt, zou dat de kracht van Twitter als nieuw politiek instrument aantonen.

De oproep van De Boevere op de website van de VVD West-Zeeuwsch Vlaanderen:

Zet Petra de Boevere VVD – West Zeeuwsch-Vlaanderen op 40

Tussen 8 en 15 april vindt de ledenraadpleging plaats voor de VVD Tweedekamerlijst. Er staan 73 namen op de advieslijst en 9 op de groslijst, waaronder die van Petra de Boevere. Petra kan via internet of telefoon tijdens de ledenraadpleging nog wel steeds naar het stembiljet geduwd worden. Dat systeem werkt alleen als iedereen die op haar stemt haar ook op hetzelfde nummer zet. Nummer 40 is mooi midden op de lijst. Petra kan naar onze mening daadwerkelijk wat bijdragen voor Zeeuws Vlaanderen en het hele MKB.

De kans dat het lukt van de groslijst naar de kieslijst geduwd te worden is niet zo heel erg groot, maar wel democratisch en het proberen waard. Zet u Petra ook op 40?

Met vriendelijke groet,

Petra de Boevere

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Kamerverkiezingen 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s