Zeeuws (Slijterij)meisje gevraagd als Kamerlid voor de VVD

Petra de Boevere – ook bekend onder de internetnaam het Slijterijmeisje – uit het Zeeuws-Vlaamse Breskens is door de VVD afdeling Zeeland gevraagd zich te kandideren voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De Boevere schrijft dat op haar weblog. ” Dit is het summum”, reageert ze. “Ik ben van kinds af aan een politiek dier.”

“Mijn overtuiging is dat de politiek veel te ver af staat van de werkvloer. Er komen te veel politici van de bestuursacademie. Ze weten onvoldoende hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, maar beslissen wel over ons ondernemers. Ondernemers moeten vechten voor elke euro. Tegelijkertijd weten politici ons altijd te vinden, denk bijvoorbeeld aan de precoriobelasting. Dat er zonder ondernemers geen werknemers zijn, lijken politici nogal eens te vergeten.”

Vanaf het moment dat Petra de Boevere via haar weblog en Twitter liet weten dat ze was gevraagd om op de lijst te staan krijgt ze reacties. “Mensen van Groningen tot Limburg laten weten dat ze me aan een zetel willen helpen. Dat is de kracht van nieuwe media zoals Twitter. De kracht van dat netwerk wordt door vooral oude politici nogal eens onderschat.”

Een van haar ambities is om Den Haag scherp te houden op de ontwikkelingen rond de bevolkingskrimp in Zeeuws-Vlaanderen. Een landelijke ambitie is om de overheid transparanter te maken. “Dat kan door meer gebruik te maken van social media, zoals Twitter.”

Of De Boevere op de lijst komt, is nog niet bekend. Zaterdag heeft ze een gesprek op het partijbureau. “Zelfs als ik onder op de lijst word geplaatst, zou het een uitdaging zijn als eerste een Kamerzetel bij elkaar te twitteren.”

Petra de Boevere was eerder actief als fractie-assistente voor de VVD in de gemeente Sluis. Profiel van De Boevere op Linkedin

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Kamerverkiezingen 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s