Reces in onzekerheid

Nog nooit zo’n tumult meegemaakt tijdens een reces. Tot en met 1 maart is de Kamer met vakantie, maar geen Kamerlid is natuurlijk weg. Niet alleen omdat het kabinet is gevallen, maar omdat het campagnetijd is. De Kamerleden reizen van hot naar her om campagne te voeren. De lijstjes met verkiezingsbijeenkomsten zijn dan ook lang.

Maar de campagne krijgt een bizarre wending. Je zou maar vier jaar lang als raadslid hebben geijverd voor de plaatselijke belangen. Niemand die het daar nog over heeft. Al voor de val van het kabinet was het ergerlijk om te zien hoe lokale items volledig werden ondergesneeuwd door landelijke thema’s.  Missie in Uruzgan of niet, voor de aanleg van een extra afslag bij Goes Zuid maakt het niets uit. Maar nu het kabinet is gevallen, lijkt het alleen nog maar te gaan over landelijke thema’s.  De gemeenteraadsverkiezingen worden een opwarmertje voor de landelijke, wat de lokale issues niet ten goede komt.

Ook voor Tweede Kamerleden is het nu afwachten hoe het verder gaat. Want niemand weet nu welke dossiers controversieel worden verklaard. Ofwel: welke onderwerpen gaan de ijskast in. Een voorbeeld: over de bouw van een tweede kerncentrale zou dit kabinet al geen besluit nemen. Wel zou het vier scenario’s uitwerken en dit voorjaar presenteren. De scenario’s moeten een nieuw kabinet voldoende munitie geven voor een afgewogen keuze. Niemand weet nu even wat er mee gebeurt. Worden de scenario’;s wel of niet uitgewerkt? Het ministerie van Economische Zaken tast nog in het duister. Niets lijkt de uitwerking in de weg te staan, maar je weet het in deze tijden maar nooit. En zo wachten ook Kamerleden even af wat nog wel en niet in de Kamer wordt behandeld in de komende maanden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Kamerverkiezingen 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s