Middelburgse wethouder pleit voor sociale hand van overheid

Albert de Vries

Lokale overheden moeten meer zeggenschap krijgen om het eigen sociaal beleid vorm te geven en uit te voeren. Dat vinden negen lokale PvdA-bestuurder, waaronder wethouder Albert de Vries van Middelburg.

Een verdere decentralisatie van de AWBZ, de algemene wet bijzondere ziektekosten, is  hard nodig. Het is een van de punten die negen lokale PvdA bestuurders bepleiten in een pamflet dat vandaag is aangeboden aan staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker.

In het pamflet ‘Eenvoud en Daadkracht’ komen de PvdA-wethouders en burgemeester met een aantal plannen om mensen die zorg nodig hebben makkelijker te helpen dan nu mogelijk is. Zo willen zij één loket waar mensen terecht kunnen als zij vragen hebben over bijzondere zorg, speciaal onderwijs, schuldhulpverlening of onderdak. Nu is dat aanbod nog veel te veel versnipperd en verknipt in afzonderlijke regelgeving en gescheiden verantwoordingslijnen. Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving, schrijven de PvdA-bestuurders. Om dat ideaal te realiseren heeft de ene mens meer ondersteuning nodig dan de andere. Volgens de PvdA-bestuurders is een overheid nodig die in de buurt van mensen oplossingen kan verzorgen.

De negen ondertekenaars van het pamflet ‘Eenvoud en Daadkracht’ zijn wethouders Gerda van den Berg (Leiden), Otwin van Dijk (Doetinchem), Edo Haan (Zoetermeer), Jantine Kriens (Rotterdam), Ed Wallinga (Enschede), Johanna Haanstra (Almere), Tom Horn (Haarlemmermeer) en Albert de Vries (Middelburg) en burgemeester Bert Creemers (Waddinxveen).

Morgen uitleg van Albert de Vries in de PZC

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s