Er staat geen woord Spaans in protestbrief van Sliedrecht aan Delta

Derde Merwedehaven

Dit wil ik u niet onthouden. Ik heb er vorige week al over geschreven in de PZC, en ben er op dit weblog niet vroeg mee, maar toch. Hoe haalt energiebedrijf Delta het in zijn hoofd om onverpakt asbest te willen storten op stortplaats de Derde Merwedehaven in Dordrecht, vroeg de gemeente Sliedrecht zich af. Het protest was hard en luid. De raden van Sliedrecht en Dordrecht staan op hun achterste benen en de SP in de Kamer heeft vragen gesteld. Nu zie ik veel ambtelijke stukken, maar de protestbrief van Sliedrecht aan Delta is van een uitzonderlijke duidelijkheid en hardheid. Geen woord Spaans.

Inmiddels heeft de provincie Zuid-Holland een streep gehaald door het plan van Delta om op stortplaats Derde Merwedehaven onverpakt asbest te storten. Volgens de provincie kan Delta niet aantonen dat de manier waarop het asbest wordt verwerkt, veilig is. Delta denkt daar anders over en houdt vast aan het plan om onverpakt asbest te storten. Delta gaat een nieuw plan indienen en kijkt ondertussen of er een andere werkwijze mogelijk is om onverpakt asbest te kunnen storten. Woordvoerder Peter Couwenberg van Delta zei tegen me: “Dat doen we in overleg met Zuid-Holland. Kan dat niet, dan gaan we het ook niet doen.”

Sliedrecht blijft het nauw volgen… Het protest van de gemeente is in elk geval duidelijk. Minister Jacqueline Cramer (VROM) laat vandaag in een brief aan de Kamer weten dat ze meer tijd nodig heeft om de vragen van de SP over de stortplaats te beantwoorden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s