Oude schooljuf verbiedt Twitteren in de Kamer

Maxime Verhagen doet het. Meili Vos ook. Om maar te zwijgen over Attje Kuiken. En toegegeven, ik maak me er ook regelmatig schuldig aan: twitteren vanuit de Tweede Kamer. Nou en? Kamervoorzitter Gerdi Verbeet ergert zich rot aan al dat elektronische gekwetter. Ze is het beu, vindt het onfatsoenlijk en verbiedt het. Ik zeg dan: de oude schooljuf meet met twee maten.

Ooit wel eens bij een debat in de Tweede Kamer geweest? Menig Kamerlid leest een krantje, bladert stukken door, of staat te tante beppen in de wandelgangen. Dát mag allemaal wel. De ‘geachte afgevaardigden’ mogen ook mailen, weglopen om de telefoon op te nemen en ze hoeven niet de vinger op te steken om naar het toilet te gaan. Gelukkig. Want het zou toch niet gekker moeten worden. Spreektijden zijn soms zo lang en worden soms zo belabberd ingevuld dat je wel aan de wandel moet om een beetje wakker te blijven.

Twitteren is een relatief nieuw tijdverdrijf voor Kamerleden en levert voor de ‘followers’ een leuk kijkje in de keuken op. De democratie dichterbij de mensen. Wie stuurt Attje Kuiken normaliter een e-mail? Nee, precies. Een tweet is sneller, directer en persoonlijker.

Maar het mag niet meer van Verbeet. Kamerleden zouden daardoor onvoldoende aandacht hebben voor het debat. Onzinnig, is tante beppen in de wandelgangen of het bladeren door stukken, stukken of (knipsel)kranten fatsoenlijker. Dacht het niet. Het is van tweeen één. Of je treedt op als een schooljuf en houdt echt orde, of je staat het (electronische) gekwek toe. Wat is het volgende dat wordt verboden in de Kamer? Neuspeuteren?

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s