Ziekenhuisdirecteur in de aanbieding

In de aanbieding: prof. dr. Vierhout. Voor hoeveel schrijft minister Ab Klink er niet bij. Maar de Kamer kan intekenen op een onderonsje met de interim-directeur van de Zeeuwse ziekenhuizen. Of de Kamer daar zin in heeft, is nog niet bekend. 

In de krantenkoppen in de PZC van begin maart stond geen woord Spaans. Financiële wanboel bij Zeeuwse ziekenhuizen. Natuurlijk sprong de Kamer als een bok op de haverkist. Op 12 maart vroeg de Kamer minister Klink de hemd van het lijf. Inmiddels is het rumoer verstomd en hoor je in Den Haag even niemand over hoe de ziekenhuizen er in Zeeland nu bij staan. Klink, nooit de beroerste, steekt de Kamer een handje toe. Al zou je van een kritisch Kamerlid mogen verwachten zelf de vinger aan de pols te houden. Klink zei in maart bijvoorbeeld dat begin april bij hem op het bureau een fusieplan van de zieekenhuizen op bureau zou moeten liggen. Niemand die er sindsdien iets van heeft vernomen, maar ook niemand die er in de Kamer naar vraagt. Typisch. Maar goed, Klink doet de Kamer Vierhout in de aanbieding.

Hoe dat er formeel uitziet? Zo dus: (voor u, een ao, staat voor algemeen overleg, Haags voor debat)

De Griffier van de Vaste Commisie

Voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG
CZ/TSZ-2935646
15 juni 2009
Geachte griffier,
In het AO dat ik op 12 maart met uw Kamer heb gevoerd over de situatie in de Zeeuwse Ziekenhuizen heb ik u geïnformeerd over onder andere de financiële situatie van de ziekenhuizen, de continuïteit van zorg in de regio en de kwaliteit van de zorgverlening.
Om u de gelegenheid te bieden aanvullende vragen te stellen en om op de hoogte te worden gebracht van de actuele situatie, bied ik u aan om de interim directeur van het Ziekenhuis Walcheren –de heer prof. dr. Vierhout- een technische briefing te laten verzorgen.
Graag hoor ik of u prijs stelt op een technische briefing over de Zeeuwse Ziekenhuizen en zo ja, wanneer u deze briefing in zou willen plannen.
Hoogachtend,
de Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,
dr. A. Klink
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s