Luchtdirigeren? (video)

Luchtdirigeren. In Den Haag… lucht wat? Waar? Oke, ze doen in politiek Den Haag wel eens aan luchtfietserij, maar dit? Dit is toch wel heel vreemd, zo vlak voor de Tweede Kamer. 

In de wereld van de rock ‘n roll is luchtgitaarspelen (airguitar) een fenomeen. Maar nooit eerder werd het luchtdirigeren -door veel amateurs thuis en in de file beoefend – tot officiële sport verheven. Vandaag is de finale van het tweede Nederlands Kampioenschap luchtdirigeren. Het is de aftrap van de 3e editie van Festival Classique in Den Haag.

Wat moet je als luchtdirigent doen? Studeer twee stukken in: een naar keuze plus de Triomfmars uit Verdi’s Aida. De winnaar van het NK Luchtdirigeren mag de Triomfmars opvoeren, als dirigent van het Nederlands Theater Orkest, voorafgaand aan het Kindervoetbal concert, zaterdag tijdens Festival Classique op de Hofvijver in Den Haag.

Helaas, vandaag heb ik geen videocamera bij me, alleen mijn trouwe Nokia… maar het beeld geeft toch een impressie van iets dat er best malloot uitziet.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s