Lees de kleine letters…

Zou de Partij voor Zeeland het kabinetsbesluit over natuurherstel Westerschelde wel goed hebben gelezen? Ik waag het te betwijfelen.

Tweede Kamerlid Ernst Cramer (ChristenUnie) reageerde zaterdag in een videogesprek op het dossier Westerschelde met mij op het kabinetsbesluit.

Zoals u weet besloot het kabinet ruim een week geleden om de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen niet onder water te zetten, maar om buitendijkse schorren in de Westerschelde ‘aan te leggen’.

Maar… het kabinet besloot ook dat als de Europese Commissie dat alternatief – om welke reden dan ook – niet goedkeurt, alsnog de Hedwigepolder onder water wordt gezet. Minister Gerda Verburg (CDA, LNV) noemde het dan ook niet voor niets een ‘dubbelbesluit’. Lees de kleine letters van het kabinetsbesluit (let op: PDF).

Cramer zegt niets anders dan ‘dames en heren in Zeeland, let op! Juich niet te vroeg. Want als Brussel niet akkoord gaat, wordt alsnog ontpolderd’. Niet dat hij het wil, maar omdat het kabinet daartoe heeft besloten. Daarom zegt hij dat Zeeland wat voorbarig juicht.

In mijn woorden: blijf nuchter; eerst zien, dan geloven. Ik snap niet wat daar nu ‘onbehoorlijk’ en ‘kwetsend’ aan is, zoals de Partij voor Zeeland het noemt. Cramer waarschuwt slechts. Ook zegt hij te hopen dat Zeeland niet is blij gemaakt met een dode mus. Niets schofferends aan, eerder een realistische visie op wat er in Den Haag tot nog toe is gebeurd.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Analyse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s