Drank en natuur

Na een warm paasweekend is de Kamer weer volop aan de slag. Nog twee weken, dan is het reces. Deze week komt ook weer een aantal voor Zeeland belangrijke onderwerpen voorbij.

De Kamer praat vandaag over regionale ontwikkelingen. Natura 2000 (beschermde natuurgebieden) en de recreatievaart staan voor woensdag op de agenda. En donderdag gaat het onder andere over drankketen en de reorganisatie van de rechtbanken.

Soms is het lastig om in te schatten welke vergaderingen van belang zijn. In een op zich niet zo heel bijzondere hoorzitting over de waterkwaliteit van de Noordzee, IJsselmeer en Waddenzee, kwam Zeeland vorige week ineens voorbij. Het geplande aantal windmolenparken op zee zouden trekvogels in de weg kunnen gaan zitten, waarschuwde een bioloog de Tweede Kamer. Niet iets dat je vooraf ziet aankomen. Behalve dat je vooraf kunt vragen welke deskundigen inspreken en waarin Kamerleden geïnteresseerd zijn, is het toch vaak een kwestie van gevoel. Toch maar even kijken denk je dan en vaak levert dat ook nieuws op.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Deze week in Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s