Spoeddebat ziekenhuizen ingetrokken

Fleur Agema (PVV) was van plan om vanmiddag een spoeddebat aan te vragen over het besluit van de NMa over de Zeeuwse ziekenhuizen. Maar op het laatste moment trok ze dat verzoek in…

Minister Klink heeft de Tweede Kamer vandaag nog een brief gestuurd naar aanleiding van het NMa-besluit. Veel nieuws staat er niet in. Niet anders dan dat hij de Kamer binnenkort per brief een reactie zal sturen. Precies dat liet hij mij gisteren bij monde van zijn woordvoerder ook al weten.

Om vóór die reactie met de Kamer te discussieren heeft geen enkele zin vindt Klink. Een terechte opstelling. Een spoeddebat zou niet meer zijn dan een herhaling van het laatste overleg in de Kamer. Volkomen nutteloos. Dat zou de aanvrager van het spoeddebat ook moeten weten. Het is die hijgerigheid waarmee de Kamer zichzelf soms in discrediet stelt. Het ongeduld is nog wel te begrijpen, maar zonder een reactie van Klink op het NMa-besluit valt er niets te bespreken. Het NMa-besluit is een advies aan de minister. Het is nu aan hem om te bepalen wat er mee te doen. Er zit dus voor de Kamer niets anders op dan rustig af te wachten.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s