‘NMa adviseert, maar beslist niet’

Verontwaardigd is Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP) over het advies van de NMa over de Zeeuwse ziekenhuizen. Vandaag zou Van Gerven een motie indienen, maar dat overleg is verschoven naar volgende week, in verband met het debat over de crisismaatregelen van het kabinet.
Henk van Gerven“Er moet met alle geweld een fusie komen”, reageert Van Gerven, als Kamerlid onder andere aanwezig tijdens de protestdemonstratie in Vlissingen. “De NMa beroept zich op kwaliteit, maar verschuilt zich achter de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het past precies in het beleid. Er moeten in de gedachte van de Inspectie 40 grote Nederlandse ziekenhuizen komen. De Inspectie is daarom vooringenomen.”

De SP pleit al langer in de Kamer voor behoud van een volwaardig ziekenhuis op Walcheren. “Geen plek voor twee ziekenhuizen in Midden-Zeeland? Lariekoek. De NMa adviseert, Den Haag beslist. Het kan niet zo zijn dat de politiek akkoord gaat met tweederangs zorg op Walcheren.”

Van Gerven dient volgende week een motie in waarin hij pleit voor behoud van een volwaardig ziekenhuis op Walcheren. “De Kamer moet zich daar nu eens over uitspreken.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s