Eindelijk, het akkoord

Na weken onderhandelen ligt er dan een akkoord. Premier Balkenende lichtte vanmiddag in een volle Tweede Kamer het pakket met maatregelen toe.

Dit soort maatregelen zijn zo nationaal dat er geen specifieke Zeeuwse zaken in zitten. Althans… het kabinet trekt vanaf 2020 jaarlijks 1 miljard euro uit voor een zogenoemd Deltafonds. Uit die pot met geld worden de maatregelen betaald om te zorgen dat Nederland droge voeten houdt.

De tweede Deltacommissie, onder leiding van Cees Veerman, presenteerde in september een reeks aan voorstellen. Daarin zat onder andere het instellen van een Deltafonds. Dat moet jaarlijks politiek gekissebis voorkomen over de door Veerman aanbevolen en door het kabinet overgenomen maatregelen tegen het wassende water. Het kabinet omarmt dat nu.

Niet dat Zeeland hier vandaag direct beter van wordt. Maar nu het kabinet heeft besloten dat er een Deltafonds moet komen, komt uitvoering van de ‘plannen van Veerman’ een stuk dichterbij. Nu wordt het hoog tijd dat Zeeland zich ook een mening gaat vormen over hoe het wassende water het hoofd te bieden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s