Michael Jackson in de Kamer?

Gillende meisjes is het enige waar het vanmiddag aan ontbreekt op het balkon, de ingang van de plenaire zaal in de Tweede Kamer. Van de roltrap stapt een man in een keurig pak. Het is het laatste wat ik van hem zie…

Twee paar strak gelakte schoenen is het enige dat nog van hem zichtbaar is. Want hij is nog nauwelijks van de trap af of hij verdwijnt in een woud van journalisten. Felle lampen flitsen aan. Camera’s worden gericht. Tot u spreekt de vice-premier van Nederland. Al lijkt het op een persconferentie van Michael Jackson die aankondigt weer op te gaan treden. “Gun die man toch zijn bewegingsvrijheid”, grapt een collega die net als ik op enige afstand toekijkt hoe andere collega’s hun werk doen.

Eén heel groot verschil: er klinkt geen gekrijs. Een kleine overeenkomst: ook deze man is niet echt spraakzaam. Al is dat vaak anders. Toch blijft Wouter Bos – zoals altijd – breed lachen. Nogmaals legt hij uit dat het kabinet er nog niet helemaal uit is. Er moeten nog wat punten op de i voordat de maatregelen om de economische crisis te bestrijden naar buiten kunnen. Als de ene microfoon een quote heeft gescoord volgt de andere. Totdat ze het van dat puntje op die i allemaal hebben geregistreerd. En die bonus van die ING-topman? Ongepast in deze tijd. Bos is er luid en duidelijk over.

Daarna vliegt de zwerm even snel als het zich heeft geformeerd weer uit elkaar. En Bos? Die wandelt rustig de Kamer in om vragen over de banken-bonussen te beantwoorden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Het balkon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s