‘Ziekenhuis Walcheren wordt leeggezogen’

Het ziekenhuis in Goes zit in zware financiële problemen. In opdracht van minister Ab Klink is er onderzoek gedaan en de uitkomst was opmerkelijk. Op korte termijn ingrijpen vindt de minister niet noodzakelijk. Wie het rapport leest krijgt een onthutsend beeld. De directie was alleen bezig met de voorgenomen fusie met het ziekenhuis in Vlissingen. Oog voor bedrijfsvoering had ze nauwelijks meer met alle malaise van dien.

Dit rapport is donderdag voer voor een debat in de Tweede Kamer. Een van de Kamerleden die zich diep in het dossier heeft ingegraven is Henk van Gerven van oppositiepartij SP. Hij geeft een eerste reactie.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Video

Een Reactie op “‘Ziekenhuis Walcheren wordt leeggezogen’

 1. J. Peene

  Er blijven nog altijd mensen die alle informatie die vanuit de ziekenhuizen is gegeven niet willen horen.
  De ziekenhuizen wordt wel gebrek aan communicatie verweten, maar het steeds maar weer uitleggen aan mensen die het niet willen begrijpen, is onbegonnen werk.
  Als specialisten, huisartsen, het Klaverblad, ziekenhuisbestuurders zich allemaal achter een fusieplan opstellen, zou het best eens zo kunnen
  zijn dat deze mensen daarmee een kwalitatief goede gezondheidszorg willen organiseren.
  Door het bespelen van bezorgdheid onder de burgers en het beperkt eiland- en ziekenhuis- locatiegericht denken, wordt door sommige politici en bestuurders wantrouwen en onrust gezaaid, die nog jaren contraproduktief kan werken voor een betere ziekenhuiszorg in Zeeland!
  Ook tendentieuze berichtgeving van omroep Zeeland en de PZC wakkeren deze sfeer nog verder aan. Probeer ook eens de positieve kanten van de plannen te zien en laat u hierover informeren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s