Wat doet tie dan?

Tja, wat doet een heen-en-weer reizende parlementair verslaggever uit Zeeland op zo’n maandag als vandaag? Dan werkt hij vanaf de redactie in Middelburg. Maar wat doet tie dan?

Maandag is voor mij altijd letterlijk de start van een week. Rustig op gang komen, omdat het op de dagen erna toch genoeg rennen en vliegen is. Vandaag was zo’n dag. Dan bereid ik de week voor, snuffel door de agenda’s van de Tweede Kamer en bekijk of de Eerste Kamer het nog over Zeeuwse zaken heeft.

Om 12.00 uur is er elke maandag het ‘maandag-beraad’. De redactie kijkt terug naar de kranten van de afgelopen week. Wat ging er goed, wat fout. En er volgt een vooruitblik op wat de deelredacties en algemeen verslaggevers de komende week gaan doen. Klokken gelijkzetten en elkaar suggesties meegeven is het belangrijkste van zo’n vergadering.

En verder ben ik op zo’n dag als algemeen verslaggever inzetbaar. Vanmiddag ben ik naar de aandeelhoudersvergadering van energiebedrijf Delta geweest. Daar besloten de aandeelhouders (provincie en gemeenten) dat Delta 100 miljoen euro mag steken in uitbreiding van de Limburgse zonnecellenfabriek Solland.

Na het schrijven van artikelen voor internet en de krant was het al weer tijd om de websites van de ministeries te bekijken. Op zoek naar nieuwe Kamerstukken. Dagelijkse kost voor mij.

Al een tijdje verwacht en nu gekomen: de aanvullende notite van de commissie Nijpels over de ontpoldering: het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen. Deze week draait het helemaal om de ontpoldering. De Tweede Kamer – die tegen gedwongen ontpoldering is – wil donderdag nog eens van deskundigen horen wat de alternatieven zijn.

Na het lezen van dit rapport en het schrijven van stukjes voor internet en krant is het tijd om naar huis te gaan. Eten en nog een stukje voor het blog schrijven. Want daar was ik vandaag nog niet toe gekomen.

Morgenochtend is het weer vroeg dag en trein ik weer naar Den Haag. De wekelijkse balkonscène, het vragenuur en een overleg over de Beneluxtrein staan op het programma.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s