De autobanden van minister Van der Hoeven

 

Het gebeurt haar eigenlijk nooit, maar vanmiddag was minister Maria van der Hoeven (CDA, Economische Zaken) de weg kwijt. Letterlijk. “Ik had in mijn agenda staan dat ik een overleg heb, maar niet waar.”

Zoekend naar de juiste vergaderzaal, wandelde de minister een minuut of vijf te laat binnen. “Sorry, sorry. Ik wist even niet waar ik zijn moest.” Een overleg dat grotendeels over serieuze zaken ging: de gascrisis, oliereserves, wind- en kernenergie. Al had de minister over dat laatste niets nieuws te vertellen.

Maar na een vraag van VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra over autobanden-labels, raakte de minister wederom even de weg kwijt. Nu figuurlijk. Of het geven van energielabels aan autobanden nuttig en noodzakelijk is, wilde Zijlstra weten.

De minister had werkelijk geen idee en keek even lief naar haar ambtenaren die braaf het antwoord op papier begonnen te krabbelen.

Halbe Zeilstra

Halbe Zijlstra

CDA’er Jos Hessels kon het even niet nalaten: “geldt dat label voor zomer- en winterbanden?”

Van der Hoeven zag de humor en kon slechts lachen, wachtend op het antwoord van haar ambtenaren. Die tijd liet D66’er Boris van der Ham niet onbenut. Gevat als altijd riep hij: “Nee, dit gaat over videobanden.”

De minister legde vervolgens keurig uit dat de rolweerstand van banden verschil maken in het benzineverbruik van auto’s. Banden met minder weerstand zijn dus beter voor het milieu. Volgende week presenteert minister Camiel Eurlings (CDA, Verkeer) een campagne over autobanden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s