Pluim voor Zeeuwse ambtenaren

Zeeland is goed op weg met de aanleg van haar deel van de groene snelweg door Nederland: de Ecologische Hoofdstrcutuur. Een reeks aaneengesloten natuurgebieden in het hele land dat in 2018 klaar moet zijn. Maar lang niet alle provincies liggen op schema. Zeeland is één van de uitzonderingen. Bijna het beste jongetje van de klas. Leuk om over je eigen provincie te horen in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.  Maar directeur Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten stak Zeeland vandaag echt een extra veer op de hoed.

“De verwerving en inrichting van de Ecologische Hoofdstructuur ligt in Zeeland op schema. Dat komt door goede regie, gemotiveerde en competente ambtenaren en oog voor beeldvorming. Boeren die uitgekocht moeten worden, krijgen ook echt een goede prijs. Een goed voorbeeld is de inrichting van de Zuidkust van Schouwen. Een gebied met internationale allure.”

De Graeff blijft er serieus bij kijken, ook als ik hem naderhand vraag of ik het allemaal goed begrepen heb. Het zaaltje is klein en vol met koffiedrinkende en cake-etende journalisten. Maar nee, ik heb de boodschap goed verstaan.

Is er dan echt geen wolkje aan de lucht? Hooguit wat cumulus… u weet wel, die mooie Hollandse bloemkoolwolken. Want Zeeland moet wel even opletten; de bodem van de geldpot komt in zicht. Dus luidt het advies van Natuurmonumenten: ga naar de minister om extra flappen te tappen. Meestal duidt zoiets op naderend onheil. Maar nee, nu niet. Als Zeeland een handje nodig heeft, wil De Graeff in hoogst eigen persoon wel even bijschuiven in het gesprek met Gerda Verburg (Natuur). “We hebben afgesproken dat de EHS in 2018 klaar is. Gaan er planten of dieren verloren als we dat niet halen? Op den duur wel. We moeten elkaar aan die datum houden. Vertraging zal in dit geval eerder een kwestie zijn van vele jaren dan van een jaar.”

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uitgesproken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s