Gekkenwerk

Tweede KamerEen arts zou nu eens voor de lol de bloeddruk van Kamerleden moeten meten. Vlak voor een reces loopt die namelijk pijlsnel op. Iedereen rent zich rot, want de agenda van de Tweede Kamer zit mudvol.

Wat de voorzitter ook doet, vergaderingen lopen altijd uit. Hoe dat komt? Iedereen wil zijn zegje doen. Maar eigenlijk is daar geen tijd voor. Gevolg? Overleggen worden geschorst en gaan op een ander moment verder. Wie in de Kamer werkt, weet het. Kijk de hele dag de agenda na, want die wijzigt voortdurend.

Gekkenwerk is het deze week met de begroting Landbouw. Eerst zou die woensdagmiddag om vier uur beginnen. Mooi niet. Na drie keer uitstellen, stappen Kamerleden om kwart over tien de politieke arena in.

Ook Kamerleden moeten slapen. Het zijn af en toe net mensen. Dus valt om een uur of half een de hamer. Donderdag om tien uur gaat het weer verder. Pas ver in de middag hebben alle partijen hun zegje gedaan. Tijd voor minister Verburg om te antwoorden? Helaas. Pas komende dinsdag is ze aan de beurt. Eerder is er geen tijd.

Een vergadering die zo wordt versnipperd, doet het debat geen goed. De schwung raakt er uit en de scherpte is er van af. Helaas.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s