Regenbui van GSM’s waait over

htcGeen journalist die nog achteloos zijn mobieltje op een perstafel van de Tweede Kamer durft te leggen. Niet zo gek ook. Want een aantal keer kletterde een belijzer van de perstribune naar beneden.

Gewonden zijn er niet gevallen. Gelukkig maar. Want een Nokia, Blackberry, Palm of HTC geeft vanaf die hoogte een flinke bult. Een goede valtest was het zeker wel. Hooguit klapte er een batterijklepje van een toestel. Maar even later bleek er nog gewoon mee te kunnen worden gebeld.

Om ongelukken te voorkomen, gaf het hoofd voorlichting een paar weken geleden het journaille een reprimande. Let beter op uw mobieltje stond er geschreven.  Bewaar het apparaat gewoon in uw kleding, kwam er als advies achteraan. En voor wie het even was vergeten: bellen is sowieso in de Kamer niet toegestaan.  

De brief belandde niet alleen in de e-mailboxen van verslaggevers. Ook in de postvakken van alle media lag een schriftelijke waarschuwing.

De brief is als een klap aangekomen. In elk geval regent het in de Tweede Kamer geen GSM’s meer. En wie het toch nog vergeet, wordt er door collega’s nog even fijntjes aan herinnerd.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s